اجزای تشکیل دهنده یو پی وی سی :
در ایران سه واحد تولید پودر pvc با گرید S65 وجود دارد:
- پتروشیمی غدیر
- پتروشیمی اروند
- پتروشیمی بندر امام.
مرغوبترین آنرا پتروشیمی بندر امام تولید می کند و در بورس عرضه میشود. upvc مخفف واژه Unplasticized Poly Vinyl Chloride است که ترمو پلاست مدرن نامیده می شود، که از مشتقات اصلی نفت خام و نمک طعام تشکیل شده است.
پلی وینیل کلراید سخت شده اصلی ترین ماده تشکیل دهنده ی پروفیل یو پی وی سی است که این ماده حدود ۸۵ درصد مواد اولیه ی تولید پروفیل UPVC را تشکیل میدهد.
علاوه بر این ماده، مواد افزودنیِ دیگری نیز جهت ایجاد خواص موردنیازکه در زیل به آن اشاره شده است به ترکیب اضافه میشود که عدم وجود آنها یا تغییر میزان بهکاررفته در فرمولاسیون میتواند محصول نهایی ساخته شده را بهشدت تحت تأثیر قرار دهد.
پرکننده ها ( Fillers ) :
این ماده باعث سختی سطح پروفیل می شود مقاومت, الاستیسیته، چروکیدگی و سایر خواص محصول نهایی را تحت تأثیر قرار می دهد.
روانسازهای داخلی و خارجی( Internal & External Lubricants ) :
جهت کمک به جریان مواد در قالب حین عملیات اکستروژن و همچنین ایجاد سطح صیقلی و شفاف در پروفیل تولید شده، بکار برده می شود.
تثبیت کننده های حرارتی و رنگی (Stabilizers ) :
مقاومت پروفیل را در مقابل حرارت افزایش داده و باعث جلوگیری از آسیب دیدن درب و پنجره ها در مجاورت هوای آزاد و حرارت حاصل از تابش خورشید میگردند. تثبیت کننده های رنگی از تغییرات رنگ و خراب شدن پروفیل در مقابل اشعه ماوراء بنفش UV جلوگیری میکند.
کمک فرایندها ( Processiny Aid ) :
بمنظور تسهیل در ذوب و شکل دهی مواد بکار میروند. Impact Modifiers جهت افزایش مقاومت پروفیل تولیدی در مقابل ضربه و انعطاف پذیری بیشتر آن می گردد.
بهبود دهنده مقاومت در برابر ضرب ( impact modifier ) :
این ماده موجب بالا رفتن مقاومت پروفیل در برابر ضربه و فشار می شود.
اکسید تیتانیوم با رنگ دانه سفید ( titan ):
علاوه بر تنظیم شفافیت رنگ پروفیل تولیدی باعث بازتابش اشعه ماورای بنفش نیز می گردد.