ترکیب متریال های مختلف برای نمای ساختمان

امروزه تنوع متریال های مورد استفاده در نما باعث ایجاد طرح های خاص و زیبا شده است . هر یک از متریال های نما مثل سنگ ، سرامیک ، آجر ،کامپوزیت ، شیشه ، اچ پی ال ، ترموود و …هر کدام به تنهایی سبک و طرح مختلفی دارد که بسته به سلیقه معمار ، کاربری ساختمان ، محل جغرافیای ، موقیعت و …. انتخاب و طراحی می شود .

ما در اینجا به طور مختصر در مورد هر یک از این متریال ها توضیح می دهیم تا بیشتر آشنا شوید:

سنگ :

سنگ از متریال های محبوب در طراحی نما به شمار می رود. سنگ ها با وجود تنوع جنس، بافت و رنگ می توانند گزینه های زیادی در رابطه با طراحی نما در اختیار شما بگذارند. سنگ دارای خصوصیاتی است که می تواند آن را به یک انتخاب مناسب جهت طراحی نما تبدیل کند. از جمله این خصوصیات می توان به مقاومت بالای این متریال در برابر رطوبت اشاره کرد. سنگ دود و گرد و غبار را به راحتی جذب نکرده و از این رو ظاهر تمیز تری نسبت به دیگر متریال ها دارد.

اگر در طراحی نما از سنگ های مرغوب و با روش اجرای مناسب استفاده شود، عمر نما تا حد زیادی تامین خواهد شد. تنوع رنگ و جنس سنگ نیز از مواردی است که در متمایز نمودن این متریال از سایر گزینه ها نقش بسیار مهمی ایفا می کند. البته باید توجه داشته که هزینه اجرای نمای سنگی می تواند به مراتب بیشتر از اکثر گزینه ها باشد.

آجر :

آجر یکی از متریال هایی است که قدمت زیادی در طراحی نما دارد. آجر نما که هنوز هم بسیاری از سطوح بیرونی ساختمان ها را تشکیل می دهد، جزو متریال هایی است که نسبت به گزینه های دیگر از قیمت مناسب تری برخوردار است. استفاده از آجر در طراحی نما به این معنا نیست که شما نمایتان را به روش سنتی و از مد افتاده طراحی می کنید. طراحی نما می تواند با کمک متریالی مثل آجر نیز به نحوی صورت بگیرد که کاملا مطابق با معیارهای روز باشد.

بسیاری از ساختمان های مدرن با به کارگیری آجر در طراحی نما خلق می شوند. آجر می تواند یک متریال فوق العاده زیبا باشد که در عین داشتن حس گرم و دعوت کننده، در تناسب با معماری مدرن قرار بگیرد. از مزایای نماهای آجری می توان به عدم احتیاج به نگهداری آن ها اشاره کرد. یک نمای آجری می تواند تا سال ها بدون نیاز به تمیز شدن ظاهر اولیه خود را حفظ کند.

کامپوزیت :

پنل های آلومینیومی که جزو دسته کامپوزیت ها به شمار می روند، از جمله مواردی هستند که طی چند سال اخیر در طراحی نمای ساختمان های بسیاری مورد استفاده قرار گرفته اند. یکی از ویژگی های این پنل ها که آن ها را از سایر متریال ها جدا می سازد، تنوع رنگی گسترده و منحصر به فرد آن هاست که به شما این امکان را می دهد که قادر به انتخاب رنگ مورد نظر خود از میان طیف وسیع در دسترس باشید.

وزن این پنل ها بسیار کم بوده و سرعت اجرایشان نیز بسیار زیاد است. همچنین می توان از قیمت مناسب این متریال به عنوان یکی از دیگر ویژگی ها مثبت آن نام برد. البته این متریال در کنار مزایایی که دارد، عیوبی را نیز به همراه خواهد داشت. کامپوزیت های آلومینیومی در صورت ورود ضربه های شدید دچار تغییر شکل شده و در مقابل آتش سوزی نیز مقاومت ندارند. این متریال به عنوان عایق نیز کاربرد مناسبی ندارد.

شیشه :

شاید شما هم از کسانی باشید که رویای داشتن یک ساختمان تمام شیشه ای را در سر می پرورانید. شیشه از متریال های زیبایی است که می تواند به عنوان عنصر اصلی تشکیل دهنده نما مورد استفاده قرار گیرد. اگر ساختمان مورد نظر از لحاظ اشراف با مشکل رو به رو نباشد، شیشه می تواند به یکی از گزینه های جذاب جهت طراحی نما تبدیل شود. نمای شیشه ای عموما به چارچوبی نیاز داشته که صفحات شیشه را در بر بگیرد.

برای این که نمای شیشه ای شما به زیبایی اجرا شود، بهتر است پیش از طراحی ساختمان به سازه ای که بنا را نگه می دارد، توجه داشته باشید. کیفیت شیشه های مورد استفاده در طراحی نما، زمانی که این متریال در سطح وسیعی به کار می رود، مواردی مثل عایق بودن، مقاومت در برابر شکستن و جلوگیری از ورود اشعه های مضر را در بر می گیرد.

ترموود :

ترمووود یکی از مقاوم ترین چوب های مورد استفاده در طراحی نما به شمار می آید. تنوع رنگ و اندازه ترمووود از ویژگی هایی است که این متریال را از رقیبانش متمایز می کند. ترمووود در برابر شرایط جوی مختلف مقاومت داشته و از این رو در صورتی که متمایل به استفاده از چوب در طراحی نما باشید، گزینه بسیار مناسبی خواهد بود. ترمووود با توجه به تنوعی که در اندازه و رنگ در بر می گیرد، می تواند در کنار متریال هایی مثل فلز و سنگ جلوه بسیار زیبایی پیدا کند و انتخاب بسیار مناسبی جهت ایجاد تنوع در طراحی نما خواهد بود.

اما طبیعتا ترکیب این متریال ها در طرح های معماران مختلف ، ایده های جذاب و خاصی به همراه دارد. بطور مثال ترکیب چوب با شیشه یا سرامیک باعث میشود ، چوب درکنار ایجاد تفاوت در ظاهر، حس گرمی خاصی در کنار متریال های سرد به مخاطب القا کند .
ساختمانی با نمای چوبی ازسردبودن سایر متریال های مصنوعی جلوگیری و منظره ای چشم نواز بوجود میاورد و بیانگر این مطلب است که حتی در فضاهای شهری و خشن نیز میتوان آرامش را از طبیعت بوسیله مواد طبیعی مانند چوب دریافت کرد.

نمای لوور چوب

همچنین استفاده از شیشه در نما که در معماری نوین بسیار رایج شده است و ترکیب شیشه با متریال هایی مثل کامپوزیت نیز سبک مدرن و مینیمال خاصی ایجاد میکند.

ترکیب نمای شیشه ای با لورر

 

نماهای مدرن

Comments are disabled.

Call Now Button