در این مقاله مراحل ساخت یک پنجره استاندارد از انتخاب پنجره تا مرحله نصب بصورت کامل و جزئی توضیح داده شده است:
مرحله اول :
انتخاب پروفیل با کیفیت :
انتخاب پروفیل باکیفیت اولین قدم برای انتخاب یک پنجره مناسب است. در این انتخاب باید به وزن پروفیل، تعداد حفره یا کانالها،ضخامت لایه های داخلی و بیرونی پروفیل و استانداردهای جهانی آن توجه داشت:
- وزن پروفیل: اولین مشخصه کیفیت پروفیل دوجداره upvc وزن پروفیل در هر متر طول است که این وزن نشانه ضخامت لایههای بیشتر در پروفیل است و هر اندازه این ضخامت بیشتر باشد استقامت و عمیق بودن پروفیل هم بیشتر خواهد شد.
- کانالهای پروفیل: دومین عامل در عایق بودن و استقامت پروفیل، کانالهای پروفیل است. هر چه تعداد این کانالها بیشتر باشد استقامت و عایق بودن پروفیل افزایش مییابد. پروفیل ویستابست دارای دو نوع پروفیل ۳ و ۵ کاناله است.
- دارا بودن استانداردهای جهانی و ضمانتنامه: موسسه رال آلمان یکی از بزرگترین و شناخته شده ترین موسسات کیفیتی در سراسر دنیا است که هم اکنون بیش از ۱۶۰ گواهینامه کیفی در سراسر دنیا صادر نموده و شرکتهای دریافت کننده این استاندارد ملزم به رعایت معیارهای تستی و کیفی آن موسسه میباشند و شرکت سالکو با بهره گیری از پروفیلهایی که دارای این استاندارد میباشند مثل وین تک ، ویستا بست خود را ملزم به تولید محصولی با کیفیتی برتر نموده است.
مرحله دوم:
سطح پروفیل:
یکی دیگر از مشخصههای کیفیت پروفیل، سطح آن است. سطح صاف و بدون خط و خش یکی از نشانههای پروفیل با کیفیت است قالبهای اکسترودر نامناسب میتوانند باعث ایجاد ناصافی بر روی پروفیلها شوند.
مرحله سوم :
توجه به عایقبندی و لاستیکهای پنجره:
لاستیک به نوعی عایقبندی پروفیل محسوب میشود. پروفیلهای upvc به دو صورت تولید میشود: پروفیلهای بدون گسگت و پروفیلهای گسگت سر خود.
در پروفیلهای گسگت سر خود، لاستیک در زمان تولید پروفیل توسط دستگاه بر روی پروفیل نصب میشود و در پروفیلهای بدون گسگت، لاستیکها در زمان ساخت پنجره روی آن نصب میشوند.
در پنجرههایی که از پروفیلهای لاستیک سر خود استفاده میشود پس از مدت کوتاهی به دلیل بیکیفیت بودن و استهلاک گسگتها، لاستیک له شده و قادر به وکیوم کردن پنجره نخواهد بود بنابراین عایقبندی
پنجره برای ورود صدا و گرد و خاک، کاهش پیدا خواهد کرد و از آنجایی که لاستیک قابل تعویض نیست امکان تعمیر، وجود نخواهد داشت. ولی در پنجرههایی که لاستیک، پس از ساخت روی آن نصب میشود حتی اگر از لاستیک باکیفیت استفاده نشود پس از گذر زمان به راحتی میتوان لاستیک با کیفیتی را جایگزین کرد.
بنابراین در انتخاب پروفیلها باید به نوع نصب لاستیکها هم دقت شود همچنین جنس لاستیک، لاستیکهای ایپیدیام (EPDM) که دارای چگالی بیشتری هستند و در برابر فرسایش مقاومت دارند و انتقال دما را کاهش میدهند نکته دیگری است که در انتخاب پنجره مناسب میتواند به شما کمک کند.
مرحله سوم:
داشتن گالوانیزه استاندارد
استفاده از گالوانیزه برای استحکام بخشی و همچنین تحمل بارهای دینامیکی و استاتیکی وارد شده (شامل بارهای خارج و بارهای مستقیم) به پنجره از الزامات غیر قابل انکار سیستم پنجرههای دوجداره است و این ادعا که میتوان برای پروفیلی خاص از گالوانیزه استفاده نکرد، بیپایه و اساس بوده و هیچ پشتوانه فنی علمی و یا استانداردی ندارد و در هیچ یک از استانداردهای تدوین شده چه در ایران و چه در سایر کشورها چنین موضوعی وجود ندارد. در حال حاضر استفاده از گالوانیزه ۱٫۵ میلیمتری در داخل پروفیلهای یو پی وی سی از ملزومات این محصول میباشد .
نصب پروفیلهای گالوانیزه در پروفیلهای upvc باعث میشود استقامت پروفیل افزایش یافته و میزان انقباض و انبساط پروفیل به حداقل برسد. البته استفاده از پروفیل گالوانیزه الزاماتی دارد که شامل:
- استفاده حداقل ضخامت یک و نیم میلیمتری گالوانیزه برای جلوگیری از خم شدن، تغییر حالت و جلوگیری از انقباض و انبساط پروفیل، امری الزامیست.
- این گالوانیزه میبایست بصورت کیپ و با حداقل بادخور داخل پروفیل upvc نصب شود تا بتوان انقباض و انبساط را به حداقل رساند.
در صورتیکه از گالوانیزه استاندارد داخل پروفیل استفاده نشود، پروفیل تغییر حالت خواهد داد و لنگه بازشو نمیتواند وزن شیشه را تحمل کند و باعث افت لنگه خواهد شد و در نتیجه پنجره از تنظیم خارج میشود. بنابراین دقت داشته باشید پس از انتخاب یک پروفیل با کیفیت، استفاده از گالوانیزه را در اولویت بعدی خود قرار دهید.
مرحله چهارم:
یراقآلات با کیفیت:
یراق آلات یکی از مهمترین اجزای در و پنجره دوجداره به شمار میروند. یراقآلات در و پنجره دوجداره دارای تنوع مناسبی هستند و شما میتوانید با توجه به سلیقه و کاربرد مکان استفاده از آن، یراقآلات مورد نظر خود را انتخاب کنید.
استفاده از لولای استاندارد و قابل تنظیم ، برای تحمل وزن بازشو ، وشیشه ها از ملزومات انتخاب صحیح درب و پنجره میباشد .
مرحله پنجم :
ساخت و تولید درب و پنجره :
پس از انتخاب مواد اولیه با کیفیت و استاندارد مانند پروفیل، گالوانیزه، لاستیک، پیچ و یراق، رعایت نکات زیر بسیار اهمیت دارد:
انبارداری: قفسهبندی پروفیلها میبایست به صورتی باشد که زیر پروفیلها کاملا بسته باشد تا فشار روی پروفیل باعث کج شدن پروفیل نشود. چرا که با پروفیلی انحنادار و کج نمیتوان یک پنجره بدون نقص ساخت.
- استفاده از گالوانیزه یکپارچه با ضخامت حداقل یک ونیم میلیمتر در داخل تمامی پروفیلها به صورت کیپ داخل پروفیل ( upvc گالوانیزه سمت دستگیره نیز حتما باید یکپارچه باشد)
- فاصله پیچهای گالوانیزه به پروفیل upvc باید هر ۴۰ سانتیمتر باشد (از ابتدای پروفیل ۱۵ سانتیمتر و فاصله بین دو پیچ ۴۰ سانتیمتر باشد)
- استفاده از نوار درزبندی یک تکه به نحوی باشد که درز نوار در ضلع افقی بالا قرار بگیرد.
- استفاده از کانکتور مولین استاندارد (بستی که قید وسط پنجره را به پنجره اتصال میدهد)
- در پنجرههای بلند میبایست از مولینهای استاتیکی استفاده شود.
- پس از جوش قابها میبایست اضافه جوش توسط دستگاه مخصوص کاملا تمیز شود ( به صورتی که پلیسه و زائدهای در نمای داخل و بیرون گوش وجود نداشته باشد)
- پس از زهوارکاری، گوشه زهوارها میبایستی بدون فاصله باشد (از شیشه و زهوار متناسب با هم استفاده شود)
مرحله ششم :
نصب صحیح و استاندارد :
اولین نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که نصب درب و پنجره یو پی وی سی باید به گونه ای انجام شود که موارد زیر در آن رعایت شود:
- درب و پنجره قابلیت تحمل بارهایی که قبل و بعد ازاستفاده به آن وارد می شوند را دارا باشد.
- آب بندی و درزبندی کامل شده و از ورود و خروج صوت و حرارت جلوگیری نماید.
- درب و پنجره یو پی وی سی بدون هیچ مشکلی باز و بسته شود.
مراحل و نکات مهم نصب درب و پنجره upvc شامل:
- نصب فریم آهنی انتظار
- اندازهگیری دقیق و مشاوره فنی
- سوراخکاری کافی بر روی پنجرهها برای نصب
- تراز و شاقول نصب کردن پنجرهها و تقسیم فاصله جهت تزریق فوم و چسبگیری
- درزبندی ما بین فریمهای آهنی و پنجرهها با فوم پلیاورتان و چسب سیلیکون
- نصب شیشه داخل پنجرهها با فیلرهای زیرشیشه ثابت و تنظیمی
- رگلاژ یراقآلات و تحویل